perjantai 26. toukokuuta 2017

Mansikka-raparperi juustokakku



Ihanaa! Taas on raparperiaika! <3 Viime vuodelta omaksi lempparireseptiksi nousi tämä huimaavan herkullinen vadelma-raparperipiiras ja nyt halusimme taikoa jotain vähän samantyyppistä.
Koska kaapista löytyi tuoreita mansikoita, tuli niistä herkullinen makupari kirpsakalle raparperille. 

Pohjan tähän juustokakkuun teimme tuolla yllämainitulla piiras reseptillä vaihtaen mansikan vadelmien tilalle ja jättäen muruseoksen pois. Leikkasimme valmiista pellillisestä piirasta sopivan palan reunavuoan pohjalle, mutta myös taikinan puolittaminen onnistuisi, ja sen voisi paistaa samaisessa vuoassa kuin mihin lopullinen kakku kasataan :) halusimme itse vain kanttipaloja...mitä enemmän sen parempi! ;)

Mansikka-raparperi juustokakku (22-24cm vuokaan);

4 dl vispikermaa
1-1½ dl sokeria (maista massaa!)
400g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta

Laitoimme tähän juustokakkuun liivatetta, sillä joskus happamat raparperit yhdessä mansikoiden kanssa estävät juustokakkua hyytymästä kunnolla.

+ kourallinen tuoreita mansikoita & kevyesti kattilassa pehmennettyjä raparpereja+ pikkuisen sokeria taittamaan happamuutta (n. 2 dl  hedelmää yhteensä)

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista erillisessä kulhossa tuorejuusto. Voit lisätä vaniljasokerin siihen.
3. Sekoita n. puolet kermasta tuorejuustoseoksen joukkoon nuolijalle sekoittaen. Lisää loput ja sekoita tasaiseksi. 
4. Nosta märät liivatelehdet muoviastiaan tai kattilaan. Jos koet että ne tarvitsee lisää nestettä sulaakseen, voit lisätä 1 rkl vettä.
5. Kuumenna liivateseosta joko mikrossa tai liedellä kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Lisää ohuena nauhana juustokakkumassan sekaan koko aika sekoittaen. Lisää mansikat ja raparperit.
6. Kaada tasainen massa valmisteltuun vuokaan piiraspohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan. Voit tehdä kakun myös valmiiksi pakkaseen jopa viikkoja ennen (muista kelmuttaa) ja sulattaa sen muutamaa tuntia ennen tarjoilua.
7. Irrota vuoasta ja koristele.




Herkullista. Raparperi vaan toimii vuodesta toiseen!
Joko siellä ruudun toisella puolella on tullut herkuteltua raparperilla? :)

-Dr.Sugar-

18 kommenttia:

  1. Oi kuinka ihanalta kuulostaa! Tätä täytyy tehdä viikonlopun kunniaksi! :) Osaatko muuten sanoa mistä tai miltä merkiltä saisi tomusokeria ilman tärkkelystä? Jos vihdoin kokeilisi macaronsejakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkullista olikin! 😊 en nyt pistä päätäni pantiksi, mutta muistelisin että Lidlin tomusokeri on tärkkelyksetöntä 😗 käy kurkkaamassa, jos vain mahdollista! 😊 Itse käytän yleensä Dansukkerin tomusokeria, tosin siinä tomusokerissa taitaakin olla perunatärkkelystä estämässä pakkuuntumista! Jos lidl ei tärppää, niin vikana vaihtoehtona tomusokeria on melko helppo valmistaa itse blenderissä. Tosin siitä ei saa ihan yhtä hienoa, ainakaan meidän blenderillä 😉 toivottavasti tästä oli apua ja mukavia leivontahetkiä! 😊

      Poista
  2. Ah, mikä kaunotar! Olen yrittänyt tässä muutaman kevään ajan opetella raparperin syöntiin, mutta ei se kyllä omia suosikkejani ole. Tämä kakku sen sijaan... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! Nyt paljastan jotain karmivaa julkisesti :D en itsekään hirveämmin välitä raparperista, PAITSI leivonnassa :) siinä se toimii mielestäni kaikessa! :)

      Poista
  3. Aivan huikean näköinen kakku <3 Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Siis mikä kakku! Nyt on maut ja värit kohdillaan <3

    VastaaPoista
  5. Mansikka ja raparperi sopivat yhteen niiiiin hyvin. Ja kesä, kesä on ihan kohta täällä ja tää kuulostaa täydelliseltä kesäkakulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ehdottomasti sopii 😍 tosin ite fanitan vielä enemmän vadelma+raparperi yhdistelmää, täydellistä! <3

      Poista
  6. Tää on ihana. Ehkä pakko kokeilla, kun mummun raparperipensas alkaa kukoistaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos! 😊 ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Tekis mieli jo pistää raparperit uudelleen tulille ja tehdä jotain muuta 😉

      Poista
  7. Tosi kaunis kakku, varmasti myös tosi hyvä :)

    VastaaPoista
  8. Raparperi on ihanaa! Eilen herkuttelin ihanalla raparperipaistoksella. Tämä kakku on niin kaunis, koristelussa on aivan upeat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Nuo macaronsit tuovat kivaa sävyä kakun pintaan, täytyy myöntää! 😊

      Poista
  9. Ihanan näköinen kakku.Meillä täällä raparperit tuli juuri näkyviin lumen alta.Täytyy vielä odotella ennen kun pääsee kokeilemaan tätä ohjetta.
    T:Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä etelässä on raparperit osalla jo parhaimmillaan! :) meidän omat kyllä haettiin tällä kertaa kaupasta.. ;)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)