lauantai 1. huhtikuuta 2017

Täyteläinen vadelma-suklaamoussekakku



Kun leipoo ystäville, on ihana saada vapaat kädet <3 ja jos me saadaan vapaat kädet johonkin nopeaan herkkuun, teemme mielellämme moussekakkuja. Ja tästä taisi tulla uusi lemppari... niin ihanan täyteläinen suklaamousse kohtaa raikkaan kirpsakat vadelmat, nam!



Vadelma-suklaamoussekakku ohje;

5 dl vispikermaa
½ dl sokeria 
300 g tummaa suklaata vadelmilla sulatettuna (tavallista suklaata jos vadelmaa ei löydy)
3 liivatelehteä
+ kourallinen vadelmia

150 g suklaakeksit
50 g voita/margariinia

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-22 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!). Ripottele vadelmia vuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. Maista massaa, lisää sokeria jos mousse tuntuu liian kitkerältä.
5. Nosta liivatteet vedestä, älä purista ylimääräisiä vesiä pois vaan, sulata liivatteet veden seassa kattilassa liedellä.
6. Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.



Ihanaa lauantaita kaikille! :)

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Monen henkilön kakku tuosta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Riippuen tietenkin paljolti siitäkin mitä muuta on tarjolla, mutta noin 10-12 hengelle ainakin! 😊

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)