keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Appelsiinijuustokakku mansikkavaahdolla



Viikonlopun herkullisen vadelma-suklaamoussekakun lisäksi tuli tehtyä tämä herkullinen appelsiinijuustokakku. Koska teimme kakun leveään vuokaan, siitä tuli vähän haluttua matalampi, joten päätimme vaahdottaa päälle herkullisen mansikkaisen marenkihunnun. Ja miten hyvin ne toimikaan yhdessä! Nam <3



Appelsiinijuustokakku ohje;

175 g muro-tai kaurakeksejä
50 g voita

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla.
2, Sekoita keskenään ja painele n. 20-22cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

400 g appelsiinituorejuustoa
4 dl vispikermaa
4 liivatetta
½dl sokeria
+ appelsiininkuorta

1. Notkista tuorejuusto kulhossa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen,
2. Vaahdota kerma sokerin kanssa kuohkeksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto hellästi nuolijalla nostellen.
3. Sekoita massan joukkoon appelsiininkuoriraaste.
4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liedellä, kaada nauhana seoksen joukkoon, samalla massaa sekoittaen.
5. Kaada vuokaan ja tasoittele.
6. Anna tekeytyä jääkaapissa tai pakkasessa. Irrota vuoasta ennen tarjoilua ja koristele mansikkavaahdolla!

Mansikkavaahto ohje;

2 kananmunan valkuaista
150 g erikoishienoa sokeria
½ dl vettä
+ mansikka-aromia/ aitoa mansikkajauhetta
+ tippa pinkkiä väriainetta

1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä niitä kunnes ne ovat 115 asteisia.
2. Samalla kun lämmität sokeriseosta, aloita valkuaisten vaahdotus ja vaahdota ne kevyeksi vaahdoksi.
3. Lisää 115 asteinen sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko aika sekoittaen.
4. Vaahdota kunnes marenkikuorrute on kuohkea ja noin kädenlämpöinen. 
5. Lisää viimeisenä mansikka-aromi ja väriaine, sekoita ne hyvin joukkoon. Pursota tai levitä kakun pintaan.



Eikö tullutkin suloinen? Mukavaa päivää kaikille! <3

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)