tiistai 28. maaliskuuta 2017

Rapeat kaurakeksit





Kuten olette varmaankin huomanneet, keksit on meidän juttu. Ja useamman kerran vuodessa tulee kokeiltua uusia reseptejä - tällä kertaa mielettömän herkullisia rapeita kaurakeksejä. Näistä kekseistä tulee pinnalta ihanan rapeita ja sisältä sitkeitä. Näistä taisi kehittyä uusi lemppari.



Rapeat kaurakeksit ohje;

2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
6 ½ dl kaurahiutaleita (ei pika!)
200 g voita, pehmeänä
2 ½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 kananmuna

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet (ei hiutaleet!) yhteen kulhossa.
2. Ota toinen kulho ja vaahdota pehmeää voita ja sokereita käsivatkaimella tai yleiskoneessa kunnes niistä muodostuu kuohkea, vaalea vaahto. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka sekoittamista kunnes seos on tasainen. Käy nuolijalla läpi kulhon reunat ja vaahdota vielä hetki.
3. Lisää joukkoon kuivat aineet kahdessa erässä. Sekoita vain tasaiseksi, älä ylivaivaa.
4. Lisää viimeisenä joukkoon kaurahiutaleet ja kääntele ne nopeasti joukkoon.
5. Muodosta pellille noin pingispallon kokoisia palloja. Keksit leviää uunissa, joten laitoimme itse 9 keksipalloa yhdelle pellille. Paista noin 15 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat kauniin kullanruskeita.
6. Nosta keksit jäähtymään ritilälle tai paperille. Jos haluat rapeampia keksejä, anna niiden jäähtyä pellillä.

Vinkki! Keksit on muunneltavissa lisäämällä taikinaan ripaus kanelia tai vaikkapa rusinoita tai pähkinärouhetta.

Keksit säilyy pakattuna ilmatiiviiseen rasiaan huoneenlämmössä noin viiden päivän ajan.


Herkullista viikkoa kaikille! <3


-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Ihanaa :). Iso kiitos :). Minä olen etsinyt täydellistä kaurakeksi-ohjetta ja tässä se tuli. Näitä tehdään tyttären kanssa tänään. Aurinkoista kevättä Jinna & Jonna.

    Terkuin Pirjo Porvoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos! Ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Ihanaa kevättä teillekin Porvooseen! <3

      Poista
  2. Näyttää ihanilta mutta millä tasolla ne pitää paistaa uunissa?:)

    VastaaPoista
  3. Hei! Eipä tule melkein ikinä mainittua tasoa, kiitos vinkistä, teemme niin jatkossa! Ja keskitaso olisi loistava näille! Mukavia leivontahetkiä! 😊

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)