lauantai 31. joulukuuta 2016

Strösselit



Nyt kun joulu alkaa olla juhlittu, voidaan keskittyä vuoden vaihtumiseen. Vuotta 2017 voi vaikkapa juhlistaa upeilla itse tehdyillä strösseleillä ja nonparelleilla. Näitä on tajuttoman helppo tehdä ja mikä parasta juuri haluamillasi väreillä!

Kotitekoiset strösselit ohje;

3 ½ dl tomusokeria
1 rkl maizenaa (tai perunajauhoja)
1 rkl glukoosia (tai vaaleaa siirappia)
1 ½ rkl haaleaa vettä
½ tl vaniljauutetta (karkea vaniljasokeri ei käy!)
+ väriainetta

1. Sekoita kaikki aineet sekaisin paksuksi juoksevaksi massaksi. Jos seos ei ole vielä juoksevaa, voit lisätä muutaman pisaran vettä. Lisää väriainetta (pastavärit tai tomuvärit soveltuu parhaiten!). Jos haluat useampaa väriä, jaa massa useaan eri kippoon.
2. Kaavi massa pursotinpussiin, leikkaa pussiin pieni reikä (voit myös käyttää pyöreää tyllaa koossa 1 tai 2) ja pursota ohuita, pitkiä viivoja leivinpaperille vierekkäin. Voit myös pursottaa pieniä pyöreitä 'nonparelleja' jos haluat :)
3. Anna kovettua noin vuorokauden verran huoneenlämmössä ja sitten leikkaa pieneksi "silpuksi".
4. Säilytä ilmatiivissä rasiassa :)

Vinkki! Halutessasi voit tehdä makuströsseleitä vaihtamalla vaniljauutteen makuaromeihin. Esimerkiksi näihin.



Ihanaa uuttavuotta 2017 kaikille teille! <3

-Dr.Sugar-

1 kommentti:

  1. En ole kyllä ikinä ajatellut että nonparelleja voisi tehdä itse! Taidampa joskus kokeilla!😊

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)