torstai 7. helmikuuta 2013

Monipuolinen Buttercream

Moimoi!
Te olette kyselleet aika paljon cupcake-kuorrutteista ja osa taisi kysyä ruusupursotustekniikkaakin, tässä tulisi nyt niistä jutuista hieman lisää.


Buttercream, eli voikreemi on siis aika simppeli kuorrute cupcakeihin tai mikä ettei kakkuihinkin ja tästä linkistä pääsette meidän perusohjeeseemme.
Kokeilimme kuitenkin simppeleitä tapoja muokata perusohjettamme ja niillä saa kivasti uutta potkua kuorrutteisiin.

Kuvan buttercreamiin on sekoitettu n. 3 reilua ruokalusikallista Ciao! Caffessa myytävää suklaalevitettä, mutta myös esimerkiksi Nutella tai maapähkinävoi käy loistavasti! Eli siis lisäätte näitä valmiiseen buttercreamiinne n. 3rkl.


Myös esimerkiksi kaakaojauheella saa uutta makua buttercreamiin, tummaa kaakaojauhetta kannattaa lisätä n. 2rkl ja poistaa tämä sama 2rkl tomusokerin määrästä.


Ruusupursotus tehdään perus tähtityllalla (esim Wilton 1M.). Se aloitetaan keskeltä ulospäin hellästi pursottaen. Pidä tylla lähellä muffinia jottei ruususta tule korkea.

Jos jotain jäi näistä jutuista epäselväksi, kysykää reippaasti! :) 
Ja voisiko tulla joku aurinkoinen päivä niin saisi parempia kuvia, argh!

-Dr.Sugar-

6 kommenttia:

 1. Kauniit pursotukset. Jostain ihmeen syystä minulla aina tuo uloinkierros menee pieleen.Een onnistu tekemään tuommoista kierrettä, vaan pursotus tulee vain suorana pötkönä viimeisen kierroksen. Hassua kyllä koska tämä on oikeasti yksinkertainen pursotusmalli:D

  VastaaPoista
 2. Minä inhoan pursottaa (hmm, johtuisikohan siitä, että aina se leviää joka paikkaan ja sotken aina puolet siitä muualle kuin itse leivonnaiselle) No, harjoitus tekee mestarin! Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 3. Uusi blogi nimmarin takana, nähään! :)

  VastaaPoista
 4. Buttercreamiä taidan syödä vielä seuraavat reilut neljä viikkoa, mutta siihen en saa makuhermojani tottumaan. Itse käytän mieluusti kermaa, vaikka pursotukset onnistuvat heikommin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin inhosin buttercreamiä, mutta tämä ohje on ihanan mieto eikä liian makea niinkuin ennen olin maistanut! Tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon :) on niin ihanan "kermaista" jopa!

   Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)