lauantai 3. marraskuuta 2012

Pistachio & White Chocolate Cupcakes

Moi!

Tänään oli luvassa kuppikakkuja. Niitä ei hetkeen olla tehty ja se riitti syyksi tehdä satsi ihania pistaasi-valkosuklaa kuppikakkuja! :)
Kuorrutteena toimi ihan perus jenkkiläinen voikreemi, mutta siihen saatte kuitenkin ohjetta huomenna! :)




Ohje;

150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria (ehkä vähän päälle)
2 rkl ruskeaa sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl pistaasi/hasselpähkinä/mantelijauhetta
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
235 g/ml täysmaitoa
3 rkl rouhittua pistaasia (jätä myös jonkin verran muffinien päälle)
50-100 g valkosuklaata

1. Esilämmitä uunia 175 asteeseen.
2. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi voi ja sokerit. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan koko aika hyvin sähkövatkaimella sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi pistaasi & valkosuklaa).
4. Sekoita vuorotellen vaahtoon maitoa ja kuivia aineita. (jos taikina on liian löysää, lisää vähän jauhoa, jos liian kuivaa, lisää tilkka maitoa)
5. Lisää taikinaan pistaasit ja valkosuklaa ja annostele muffinivuokiin 2/3 vuoasta täyttäen.
6. Paista uunissa n. 20-25 minuuttia.

ÄLÄ AVAA UUNIA KESKEN PAISTON!






Huomenna voikreemi-ohjetta! :)

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Täytyykin laittaa muistiin tää resepti, pistaasista on aina kiva tehdä jotain hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Onnistuisikohan kyseiset kuppikakut myös gluteenittomana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin! Tosin en uskalla lähteä itse neuvomaan millä jauhot kannattaisi korvata! Jos olet itse löytänyt sopivan korvikkeen niin kokeile sillä! :) tule kertomaan jos teet niin tiedetään miten onnistui! :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)