sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Crinkles

Heips!

Ja iloista isänpäivää kaikille isille! :)

Tämän päivän yksi herkuista on crinkles-keksit, mitkä on kuin keksien ja brownien täydellinen yhdistelmä. Kuori vähän rapea ja keskeltä suklaisen tahmea! Erittäin hyviä varsinkin näin syystalvella!


Ohje (n.9-12kpl);


1,8 dl vehnäjauhoja
1,2 dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vajaa ½ dl ruskeaa sokeria
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1½ valkuaista
½ tl vaniljasokeria
n. 50 g voita

+tomusokeria päällystykseen


Keksit ennen uunia

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele itsellesi leivinpaperilla päällystetty pelti. Voit suihkauttaa siihen vähän vuokasprayta mikäli sitä kaapista löytyy.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot+sokerit+suola).
3. Lisää kuiviin aineisiin voi ja nypi se joukkoon.
4. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
5. Pyöritä haluamasi kokoisiksi palloiksi (keksit leviää uunissa jonkin verran) ja pyörittele ne tomusokerissa ennen pellille asettamista (paina niitä myös lusikalla hieman littanammaksi). Suosittelemme jättämään keksien väleihin tilaa, itse laitoimme ne pellille 3x4.
6. Paista uunissa 10 minuuttia. Keksien ei kannata antaa "kypsyä" kokonaan, niiden kuuluu olla sisältä tahmeita. Siirrä paiston jälkeen ne ritilälle jäähtymään, jotta mehukkuus säilyy.





Keksien valmistukseen menee n. 30 minuuttia ja ne on tosiaankin sen arvoisia! =) nam!

Mukavaa sunnuntain ja isänpäivän jatkoa kaikille!

ps. ensi viikolla olisi jouluarvontaa luvassa.

-Dr.Sugar-

20 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Aivan ihanan näköisiä keksejä! Tämän tyylisiä minun piti kokeilla jo viime jouluna, mutta sekin jäi. Täytyypä korjata asia.:) Tuo tomusokeri kyllä kruunaa kokonaisuuden!

    VastaaPoista
  3. mahtava resespti ! minä ja yksi mun kavereista kokeiltiin tehdä näitä keksejä tuli ihan sikahyvän makusia ja koostumuskin oli kohdallaan. ulkonäöltään olis vain voin ollut voinut olla vähän nätimpiä: tomusokeri suli hassusti. eli olisiko jotain vinkkejä miten saisi tomusokerin pysymään nättinä samanlailla kuin teillä^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomusokerin ei pitäisi kummemmin sulaa keksien päällä kunhan sitä on siinä tarpeeksi.
      Lisäksi olisi hyvä paistaa keksit uunin keskitasolla tai alempana ja jos taikina on hieman "kosteampaa" sulaa tomusokeri siihen helpommin!

      Mukava että maistui! :)

      Poista
    2. eli vähemmän voita tai valkuaista? :)

      Poista
    3. tai pikkuisen lisää jauhoja! ;)

      Poista
  4. Nam, nää näyttää superherkullisilta! :)

    VastaaPoista
  5. Nappasin tämän aivan loistavan ohjeen mukaani. Keksit ovat todella maukkaita. Ihanaa joulua teille!

    VastaaPoista
  6. Hyvä ohje muuten, mutta ainakin meikäläisen massasta tuli puolellatoista valkuaisella AIVAN liian märkää. Ajattelin sen kuuluvan asiaan mutta lässähtihän nuo uunissa. En usko rasvan olleen tässä vikana, massa vaikutti ihan normaalilta keksimassalta vielä siinä kohtaa. Eli siis varmaan ainakin keskikokoisia/isoja munia käytettäessä kannattaa jättää siihen yhteen valkuaiseen, aijonkin tätä testata ihan lähipäivinä uudestaan. (Periksihän ei anneta, hehe)

    Ihana blogi ja nätit kolleegat siellä herkkuja taikomassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! :)

      Ihme jopa minun siskollani oli sama ongelma! Jouluna sitten teimme yhdessä näitä ja ne onnistuivat taas.. olenkohan keksitaikuri?

      Kuitenkin kiva että jaksat kokeilla uudelleen! Myös jauhoja kannattaa lisätä jos taikina tuntuu liian löysältä! :)

      Poista
  7. Rakastan tätä ohjetta! Näitä on tullut tehtyä monen monta kertaa. Teidän blogin leivonta ohjeet ovat muutenkin kovassa käytössä :) Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Sain just uuden lempikeksin! Tein eilen ja ne loppu niin nopeesti et teen tänään vielä toisen kierroksen ;)!! Saako ohjeen muuten laittaa omaan blogiin, jos siihen laittaa linkin, että se on tästä teijän blogista :)?

    VastaaPoista
  9. Nää oli niiiin ihania että ei kestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen! Mukava että maistui! :)

      Poista
  10. Nämä oli tosi hyviä ja helppo tehhä =) kiitos ohjeesta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja loistavaa että maistui, nämä on kyllä yksi meidänkin vakkariherkuista ;)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)