sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Buttercream Frosting

Moi taas!

Eilen lupailtiin että saatte ohjeen eilisten pistaasi-valkosuklaa kuppikakkujen päällä olleeseen voikreemiin ja tässä se nyt tulee. Tämä on perus jenkkiläinen vaniljainen voikreemi ja sopii niin kuppikakkujen kuin kakkujenkin päällystämiseen. Teimme eilisen vihreän kuorrutteen lisäksi vähän kirjavampaakin kuorrutetta, kuten kuvista näkyy :)



Ohje (n. 20-25 ison kuppikakun päällystämiseen);

2,4 dl pehmeää voita
5-5½ dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3-4 rkl maitoa

1. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää n. 5 dl tomusokeria (muista sihdata!) ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
3. Sen jälkeen lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vaniljauutteen/vaniljasokerin ja 3 rkl maitoa.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa.
5. Lopuksi lisää väriaine ja vatkaa kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.



Kreemi on jenkkitapaan tutusti tuhtia ja makeaa! Mutta makeannälkä lähtee kyllä tällä helposti!

Mukavaa sunnuntain jatkoa! :)

-Dr.Sugar-

33 kommenttia:

  1. Tuhannesti kiitos ohjeesta! Hei aivan mieletön tuo pursotus, miten ihmeessä joku saa sen noin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pursotus on itse asiassa melko yksinkertainen, pursotus tulee aloittaa keskeltä ulospäin pursottaen (jos tuossa ohjeessa oli mitään järkeä!) ja olla tietenkin lisäämättä korkeutta! kannattaa kokeilla! ja kiitos :)

      Poista
  2. Upean näköiset, rakastan kuppikakkujen ulkonäköä, mutta kreemi on melkein aina liian ätläkkää makuuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas kaikille kommenteista!

      Satu: Jep, kuorrutteet on aika makeita ja tuhteja, siksi yritän aina löytää muffini-ohjeita jotka on kevyitä ja kuohkeita! Sopii paremmin yhteen! :)

      Poista
  3. Vau,onpa upeita,mikä pursotus...minä en ikinä osaisi!!

    VastaaPoista
  4. Jäin miettimään että paljonko on 2,4dl voita grammoina. 240g?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulatettuna kyllä! Itse mittaamme jenkkien cupsmittoihin (1cup=2,4dl) ja sinne tosiaan laitamme voin, varmuuden vuoksi! :)

      Poista
  5. Kuinka moneen muffinsiin tuo kuorrute suunnilleen menee? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tuossa itse asiassa lukeekin että 20-25 kuppikakkuun, riippuen tottakai pursotustekniikasta ja kuppikakkujen koosta! Kannattaa kokeilla!

      Poista
  6. käytättekö suolatonta voita buttercreamiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käyttää suolatonta voita, kannattaa lisätä kuorrutteeseen pieni määrä suolaa ja jos käyttää voita joka jo sisältää suolaa, sitä ei itse kannata lisätä! :)

      Poista
  7. Millaista väriainetta suosittelisit käyttää kuorrutuksen värjäämiseen, nestemäistä vai jauhemaista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Buttercreamiin suosittelemme nestemäistä väriä! Pastavärit toimii hyvin! :)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kakun tai cupcakejan päällä pitäisi onnistua! :)

      Poista
  9. Heippa, kiva ohje... minua myös kiinnostaa että mistä olet/olette hommanneet tuon telineen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Telineen tarina onkin hauska juttu, sillä se on alunperin Partyliten kynttiläteline, käy siis moneen! :)

      Poista
  10. Hei miten tuon kuorrutteen saa noin...tai siis noi kaksi eriväriä? Siis miten ne eriväriset kuorrutteet pitää laittaa pursottimeen? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tässä pursotimme ensin kahdella pussilla (toisessa pinkki & toisessa sininen) pursotinpussiin eri sävyä eri puolille pussia, saaden pursotustulokseksi kaksiväristä buttercreamia. :)

      Poista
    2. Okei! Pursotitko buttercreamin kierretyllalla, tähtityllalla, millä?

      Poista
    3. Tähtitylla, tarkemmin Wiltonin 1M.

      Poista
  11. Minkä väristä voikreemistä tulee jos siihen EI lisää väriä? (ajattelin tässä vain...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Voikreemistä tulee kellertävän valkoista. Eli vähän semmoinen kermainen väri :)

      Poista
  12. Ja ainakin ebaysta saa nykyisin sellaisia kaksiosaisia pursotinpusseja joilla tuollainen kuorrutus on helppo tehdä aloittelijankin.:) Ja varmasti niitä löytyy jo hyvin varustelluista kaupoista/keittiötarvikekaupoistakin.

    VastaaPoista
  13. Kovettuuko tuo kreemi vai pysyykö pehmeänä sillä en halua että se kovettuu kuin pikeeri sitten myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kreemi ei kovetu, ainakaan jos se on kakun tai muffineiden päällä. Kylmässä kreemi jämäköityy, mutta se ei missään nimessä kovetu yhtä kovaksi kuin pikeeri! :)

      Poista
  14. Heissan, aion kokeilla tätä ohjetta redvelvet muffinien päälle :) ainekin näyttäisi paremmalta kuin aikasemmin kokeilemaani joka epäonnistui täydellisesti :( nyt uutta yritystä :) toivottavasti ei tuu liian makiaa juhliin, on synttärit tyttärelläni lauantaina :) kiitos vielä kerran :)

    VastaaPoista
  15. Kuinkahan kauan tuo kreemi säilyy? Kylmässä tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna-Maria. Kreemi säilyy tuotteen pinnalla jääkaapissa muutaman päivän ajan. Mutta sitä ei voi esimerkiksi valmistaa etukäteen rasiaan, sillä se kovettuu jääkaapissa ja muuttuu vaikeaksi käsitellä. Mutta siis leivonnaisten ja kakkujen päällä muutaman päivän! :)

      Poista
  16. Upean näköiset! Voiko sekaan laittaa esim. vaniljan makuista tuorejuustoa?😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sen pitäisi onnistua :) tomusokerin määrää saattaa joutua lisäämään!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)